Kennis maakt macht

Voor deze vraag mag je google gebruiken

Vraag 1:

De wereld kent/kende een aantal vreemde bewoners die zich nogal wat macht verschafte. In de onderstaande 2 foto’s staan een aantal van hen, aan jullie de vraag wie zijn deze personen?

Vraag 2:

Deze filmsterren domineerden het witte doek in de jaren 50.  Welke filmsterren herken je (voor- en achternaam)? Zie je het allemaal niet meer zo scherp, klik dan op de foto om hem te vergroten

Filmster A

Filmster B

Filmster C

Vraag 3:

De pen is soms machtiger dan het zwaard. Hieronder vind je een omschrijving van bekende schrijvers. Wie zoeken we?

Schrijver A: in Nederland geboren in de jaren 70 . Gebruikte zijn eigen naam maar publiceerde ook onder een heteroniem. Gedurende 8 jaar schreef hij dagelijks voor een bekend dagblad.
Voor hij auteur werd, had hij een job als bordenwasser.
Hij debuteerde met een roman waarin hij vooral de oorlogsjaren van zijn ouders aan bod liet komen.

Schrijver B: geboren in de 50’s. Een Australische illustrator en schrijver. Als duo werkt hij vaak samen aan een bekende boekenserie. Hij won in 1993 een prijs als best ontworpen prentenboek en in 2015 werd een van zijn werken door DWDD uitgeroepen tot kinderboek van het jaar.

Vraag 4:

Dit jaar vond er een heftige strijd plaats op diverse circuits. Hieronder zie je de outfits van F1 teams ontdaan van hun logo’s. Welke teams zie je?

F1 team A

F1 team B

F1 team C

Vraag 5:

Ook in andere sporten vindt een gevecht plaats op het scherpst van de snede. Onderstaande sporters hebben in het verleden een gouden medaille gewonnen voor Nederland. Om ze te beschermen in deze coronatijd, zijn ze voorzien van een mondkapje.
Wat is hun naam, voor welke onderdeel (bijv. 100 meter horden) kwamen ze uit en in welk jaar wonnen ze hun gouden medaille?

Olympische sporter A

Olympische sporter B

Olympische sporter C

    Vraag 1

    Vraag 2

    Vraag 3

    Vraag 4

    Vraag 5